Iohannis: Aderarea României la Schengen rămâne o prioritate pentru perioada următoare

Iohannis: Aderarea României la Schengen rămâne o prioritate pentru perioada următoare
foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, la întâlnirea cu şefii de misiuni diplomatice, că aderarea României la spaţiul Schengen rămâne o prioritate pentru perioada următoare. Şeful statului a precizat că România este parte a soluţiei şi contribuie direct la securitatea Uniunii Europene. Preşedintele Iohannis a adăugat că există aşteptarea legitimă de la toţi partenerii europeni să demonstreze solidaritate.

,,Aderarea României la spaţiul Schengen rămâne o prioritate pentru perioada următoare. Locul României este în spaţiul Schengen, iar acest obiectiv trebuie să fie atins, atât în baza performanţelor noastre recunoscute, cât şi ca o confirmare a faptului că Uniunea este capabilă să răspundă necesităţii de coeziune, rezilienţă şi securitate sporită. Mai ales în actualul context, este nevoie de cooperare loială pe baze constructive şi de consolidarea unei Uniuni fără fragmentări în interiorul său. Trebuie să transmiteţi cu şi mai multă fermitate mesajul că, în mod evident, România este parte a soluţiei şi contribuie direct şi tangibil la securitatea Uniunii. Faţă de toate acestea, avem aşteptarea legitimă de la toţi partenerii noştri europeni să demonstreze solidaritate”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, citat de News.ro.

Liderul de la Cotroceni a mai spus că  că România sprijină consolidarea Uniunii Europene ca actor puternic şi respectat, cu impact semnificativ în plan global. 

Provocările actuale ne-au motivat şi mai mult să intensificăm eforturile pentru sporirea rezilienţei strategice a Uniunii şi a statelor membre, pentru pregătirea gestionării mai eficiente a viitoarelor crize, indiferent de natura lor, şi pentru promovarea intereselor comune. Sprijinim consolidarea Uniunii ca actor puternic, respectat, şi cu impact semnificativ în plan global. Dumneavoastră veţi continua să acţionaţi cu iniţiativă şi hotărâre în contextul evoluţiilor care se succed cu mare viteză la Bruxelles şi în toate capitalele lumii. La baza acestor eforturi trebuie să se afle, desigur, reflexul de coordonare europeană. Totodată, România rămâne profund ataşată concretizării unei noi Agende Strategice robuste şi eficiente, care să contribuie la consolidarea unităţii şi a solidarităţii europene”, a anunţat Klaus Iohannis.

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt