Ion Rădoi a fost aşteptat la DNA de susţinători care i-au îmbrâncit pe jurnalişti. Liderul USLM, sub control judiciar

Ion Rădoi a fost aşteptat la DNA de susţinători care i-au îmbrâncit pe jurnalişti. Liderul USLM, sub control judiciar

Au fost incidente în faţa DNA după ce liderul sindicaliştilor de la metrou, Ion Rădoi, a ieşit de la audieri. Mai mulţi susţinători l-au aşteptat pe Rădoi afară, iar jurnaliştii au fost îmbrânciţi de aceştia.Liderul sindical a fost audiat timp de câteva ore în dosarul chioşcurilor de la metrou.

Rădoi a fost plasat sub control judciar pentru 60 de zile, potrivit unui comunicat DNA.

El este acuzat de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană ce deţine o funcţie de conducere într-un sindicat, în formă continuată, şi două fapte de şantaj.

Potrivit procurorilor, pentru a obţine prelungirea contractelor pentru chioşcurile de la metrou, Rădoi „ar fi organizat şi demarat acţiunea de protest din 25/26 martie 2021, care a avut ca şi consecinţă blocarea circulaţiei trenurilor din subteran pe durata aproape a întregii zile de 26 martie 2021, fapt ce a generat dificultăţi în realizarea transportului suprateran, în condiţiile stării de alertă. Ar fi coordonat angajaţii Metrorex şi membri ai U.S.L.M., unii cu funcţii de conducere, prezenţi la protestul ilegal, păstrând legătura cu aceştia pe toată durata desfăşurării lui”.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt