ÎPS Teodosie, anchetat de DNA

ÎPS Teodosie, anchetat de DNA

Direcţia Naţională Anticorupţie a declanşat o anchetă penală care îl vizează pe Arhiepiscopul Tomisului, ÎnaltPreaSfinţitul Teodosie. Acesta este acuzat de cumpărare de influenţă după ce ar fi promis suma de 160.000 de lei unui om de afaceri pentru ca acesta să obţină o finanţare de 800.000 de lei de la Secretariatul de Stat pentru Culte. Alături de Teodosie este cercetat şi un consilier din cadrul Arhiepiscopiei pentru complicitate la cumpărare de influenţă.

În cadrul unei investigaţii realizate de publicaţia online Recorder, un pretins om de afaceri care i-a dat de înţeles părintelui că are influenţă asupra Secretariatului de Stat pentru Culte, promite o alocare de 800.000 de lei în schimbul unui comision de 20%.

Arhiepiscopul Tomisului l-ar fi mandatat pe consilierul său să negocieze detaliile afacerii cu pretinsul om de afaceri. Motiv pentru care şi acesta este cercetat pentru infracţiunea de complicitate la cumpărare de influenţă. 
Biserica Ortodoxă Română a declarat că susţine stoparea corupţiei. „Autorităţile judiciare, ca şi cele bisericeşti, sunt firesc interesate de elucidarea oricărui caz de corupţie reală. Sancţionarea şi combaterea acestui flagel societal, care poate afecta inclusiv Biserica, este în primul rând o datorie morală", se arată în comunicatul BOR.
 
În cazul în care Arhiepiscopul Tomisului va fi găsit vinovat, riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 7 ani, precum şi interzicerea exercitării unor drepturi.

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt