Israelul acuză Jihadul Islamic pentru atac

Israelul acuză Jihadul Islamic pentru atac
foto: twitter.com/nexta_tv

La aproape o zi de la bombardament, Israelul şi gruparea Jihadul Islamic se acuză reciproc pentru tragedie. Până acum, zona de unde au fost lansate rachetele nu a putut fi identificată. Liderii întregii lumi condamnă moartea a sute de suflete nevinovate. Explozia a stârnit furie şi în rândul comunităţii arabe care a ieşit în stradă şi a protestat în mai multe oraşe din lume. Atenţie, urmează imagini şi detalii cu un puternic impact emoţional. 

Ora 18.59. Spitalul al Ahli, unde erau trataţi numeroşi pacienţi, este lovit de o rachetă. O explozie uriaşă are loc, apoi clădirea este cuprinsă de foc. Cel puţin 500 de oameni sunt ucişi, arată primul bilanţ. Imaginile surprinse arată scene haotice în jurul clădirii, în timp ce medicii acordă ajutoare victimelor şi direcţionează oamenii spre spitalele din apropiere. 

Imediat au început acuzaţiile între armata israeliană şi grupările teroriste din Gaza. Israelul susţine că spitalul a fost lovit de o rachetă a Jihadului Islamic Palestinian, care ar fi eşuat la lansare. 
După ce a analizat traiectoria rachetelor, armata israeliană a ajuns la concluzia că racheta ar fi fost lansată dintr-un cimitir din apropierea spitalului. IDF spune că are şi o conversaţie interceptată între membrii Hamas, care face dovada că Jihadul Islamic Palestinian este vinovat pentru atac. 
 
Forţele de Apărare Israeliene au postat imagini cu spitalul şi parcarea acestuia înainte şi după explozie şi susţin că un atac aerian din partea lor ar fi lăsat urme de crater. De asemenea, unii pereţi ai structurii au rămas în picioare, ceea ce nu s-ar fi întâmplat în urma unui bombardament IDF.
 
De cealaltă parte, palestinienii acuză Israelul pentru masacru. Gruparea Hamas spune că totul este o înscenare a Israelului. 
Mii de palestinieni au ieşit pe străzile Cisiordaniei să protesteze. În oraşul Ramallah au avut loc ciocniri între manifestanţii furioşi şi forţele de ordine. Mulţimea a fost dispersată cu  gaze lacrimogene şi grenade. 
 
În urma tragediei, mai multe ţări arabe au condamnat atacul. Sute de protestatari pro-Palestina au ieşit în stradă în Iordania, Iran, Irak, Liban, Tunisia şi Turcia. Oamenii au ars steaguri israeliene şi au protestat faţă de vizita preşedintelui american Joe Biden în regiune. Şi militanţii Hezbollah spun că va fi ”o zi de furie fără precedent” împotriva Israelului.
 

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt