Israelul bombardează masiv Fâşia Gaza

Israelul bombardează masiv Fâşia Gaza
foto: telegram.org

Un soldat român cu dublă cetăţenie este printre ei care şi-au pierdut viaţa în a treia zi de coşmar în Israel. Preţul atacurilor este unul imens, şi de o parte şi de alta a celor două tabere. Sunt cel puţin 1.300 de morţi şi peste 4.500 de răniţi în total, iar bilanţul este în creştere.

În mijlocul luptelor din Israel este şi o echipa Prima Tv. Marius Saizu şi Nicolae Anghel sunt trimişii speciali ai FOCUS. Dar în ţara Sfântă şi plină de terorare sunt mii de romani. Dacă unii încearcău cu disperare să ajungă acasă, pentru altii Israelul este acasă. Atenţie, urmează imagini şi detalii care vă pot afecta emoţional! 

Alarmele antiaeriene au răsunat din nou în Israel, după ce Hamas a lansat sute de rachete, însă Scutul Air Dome le-a respins pe toate. Numai spre oraşe Ashkelon şi Ashdod au fost lansate 120 de rachete. În capitala Tel Aviv, cândva un oras plin de viaţă este acum aproape pustiu. Foarte puţini oameni mai vezi pe străzi la ora prânzului. Frica li se citeşte pe feţe.

Printre cei care nu au plecat din Israel l-am găsit şi pe Ben Ami. Are parinti romani şi stă în Israel de zeci de ani. Chiar în timp ce echipa FOCUS stă de vorba cu Ben Ami, se aud alte explozii.
În atacurile comise de Hamas a murit şi un român. Era soldat în Forţele de Apărare Israeliene şi avea dublă cetăţenie. Avea 22 de ani şi doi copii. Premierul ţării Marcel Ciolacu a confirmat decesul.
Armata israeliană a ripostat şi a lansat un bombardament masiv asupra Făşii Gaza.  Potrivit oficialilor, au fost lovite peste 500 de ţinte, posturi de comandă Hamas, dar şi o moschee.
Israelul face progrese şi anunţă că a recâştigat controlul asupra tuturor comunităţilor din zona frontierei cu Fâşia Gaza. 15 din cele 24 de oraşe de la graniţă au fost evacuate, însă membri ai grupării teroriste Hamas sunt încă infiltraţi în aşezările israeliene. 
 
Acum, armata anunţă asediu aspra Fâşiei Gaza: "fără electricitate, fără alimente, fără gaz", spune Ministrul Apărării.. Israelul controlează spaţiul aerian deasupra regiunii separatiste, dar şi ţărmul şi restricţionează accesul persoanelor şi al mărfurilor.
 
Hamas şi Hezbollah susţin că Iranul a ajutat la planificarea atacului asupra Israelului. Oficial, Iranul neagă vreo implicare, dar a salutat ofensiva. Atacul devastator de sâmbptp este cea mai gravă breşă în apărarea Israelului de când armatele arabe au pornit războiul de Yom Kippur în 1973. Asaltul ar fi fost plănuit de Hamas, timp de peste doi ani.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt