Israelul, la ceas de cumpănă. Jurnaliştii FOCUS, în zona de război

Israelul, la ceas de cumpănă. Jurnaliştii FOCUS, în zona de război

În mijlocul războiului, israelienii sunt mai uniţi ca niciodată. Din iniţiativă propie, sute de oameni strâng ajutoare pentru soldaţii care le apără ţara şi pentru  familiile strămutate. Nu contează ce vârstă au, vor doar să ajute. De aproape patru zile, israelienii trăiesc cel mai întunecat coşmar. Urmăriţi un material realizat de echipa FOCUS în Israel, Marius Saizu şi Nicolae Anghel. Atenţie, urmează imagini şi detalii care vă pot afecta emoţional!  
Acesta este Israelul după atacul terorist al Hamas. În plină zi în oraşul Tel Aviv, pe fundalul sirenelor de alarmă, lângă o clădire transformată într-un morman de moloz, oamenii s-au adunat să strângă ajutoare. Au vrut să ajute, aşa cum pot. Aici, zeci de oameni strâng în cutii de carton nu numai  alimente, ci şi haine sau orice ar putea fi de folos. 
 
Tot în Tel Aviv, într-un hangar, empatia e la orice pas. Aici are loc o campanie masivă de strângere de donaţii. Sute de israelieni s-au adunat pentru cei aflaţi la nevoie. Oameni de toate vârstele, tineri, adulţi sau chiar persoane în vârstă. 
Jucării, conserve, cărţi pentru copii, pantofi, prosoape, toate acestea şi multe altele sunt adunate pentru a ajuge în zonele aflate în război. Cel mai rău este lângă Fâşia Gaza.
 
Gândul că vor câştiga această luptă îi ajută să meargă mai departe. Nu pot lupta pe front, în faţa teroriştilor. Israelul e în război de mai bine de trei zile. Conflictele dintre Israel şi Hamas au reizbucnit din 2007 in momentul in care Hamas a preluat puterea în  Cisiordania şi Fâşia Gaza.  
 

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt