Israelul se pregăteşte de ofensiva terestră în Fâşia Gaza

Israelul se pregăteşte de ofensiva terestră în Fâşia Gaza
foto: twitter.com/nexta_tv

Kibuţul israelian Kfar Azza a devenit Bucha al Israelului. 40 de bebeluşi ar fi fost ucişi acolo, potrivit presei internaţionale. Întregul kibuţ este plin de scene înfiorătoare.În Fâşia Gaza are loc o altă dramă. A rămas în beznă după ce singura centrală a epuizat combustibilul.

Spitale întregi, arhipline, se bazează acum pe generatoare, a căror putere va dura cel mult, patru zile. De ambele părţi ale conflictului, bilanţul morţilor este în continuă creştere. Sunt peste 1,200 de morţi în Israel şi peste 3.000 de răniţi. În Gaza, sunt peste 1,000 de morţi şi peste 5.000 de răniţi. Peste 260.000 de oameni au fost deja strămutaţi. 

Situat la numai câţiva kilometri de graniţa cu Fâşia Gaza, Kfar Azza a devenit un loc al morţii, unde mirosul cadavrelor se simte peste tot . Peste tot sunt cadavre ale familiilor care au murit în propriile case, înainte de a avea vreo şansă să scape teferi. Şi pentru că ororile comise nu au fost suficiente, unele trupuri au fost arse. ,,Aici nu e război, e un câmp de luptă”, le spune un ofiţer al armatei israliene jurnaliştilor care au mers să vadă ororile.  

Ajuns acolo, un jurnalist de la CNN descrie cadrele de groază. Probabil, cea mai şocantă este imaginea celor 40 de bebeluşi decapitaţi şi ucişi într-un kibuţ de lângă Gaza. 

Teroriştii au lansat noi atacuri asupra oraşului Ashkelon, în această după amiază. Atacul a fost  revendicat de aripa armată a Hamas, brigăzile al-Qassam. Acestea ameninţă că bombardează şi aeroportul israelian Ben Gurion. 

Imaginile filmate chiar după momentul atacului surprind maşini în flăcări şi mai multe clădiri avariate. Încă din prima zi a invaziei Hamas, civilii din sudul Israelului se adăpostesc în buncăre de ploaia de bombe.  

Atacurile Israelului asupra Fâşiei Gaza continuă şi ele. Peste 400  de ţinte au fost lovite în cursul nopţii. Au fost folosite zeci de aeronave pentru a lovi enclava. Avioanele israeliene ar fi lovit şi casa tatălui lui Mohammed Deif, liderul Hamas. În urma bombardamentului, fratele, fiul său şi nepoata acestuia ar fi fost ucişi. Atacurile aeriene au lovit şi Universitatea din Gaza.

Israelul trece la o ofensivă totală, a anunţat ministrul israelian al Apărării. Atacurile aeriene ale Israelului au redus şi  mai multe cartiere la maldăre de moloz. Întreaga Fâşie a rămas fără curent electric. Odată cu lăsarea serii, oamenii rămân în beznă totală. 
Casa Albă a anunţat că discută cu Israelul şi Egipt despre crearea unui coridor umanitar pentru evacuarea civililor din Gaza. Secretarul de Stat, Anthoyn Blinken ajunge joi în Israel pentru a se întâlni cu oficialii ţării şi pentru a discuta despre atacul Hamas. Între timp, transportul de muniţie livrat de SUA a ajuns în Israel, potrivit ministerului israelian al Apărării. 
Luptele se intensifică şi în partea de nord a Israelului, unde au avut loc noi atacuri asupra teritoriului libanez. Potrivit oficialilor israelieni acestea au venit ca răspuns la atacurile cu foc de artilerie antitanc lansate din Liban. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt