ISW: Putin se pregăteşte pentru un potenţial război convenţional pe scară largă împotriva NATO

ISW: Putin se pregăteşte pentru un potenţial război convenţional pe scară largă împotriva NATO

Reînfiinţarea de către Vladimir Putin a două districte militare în Rusia ar putea însemna că acesta „se pregăteşte pentru un potenţial viitor război convenţional pe scară largă împotriva NATO pe termen lung”, potrivit analiştilor militari, citaţi de Sky News.

Preşedintele rus a semnat luni un decret prin care a restabilit oficial districtele militare Moscova şi Leningrad din vestul Rusiei, care nu au mai existat din 2010, arată G4Media.ro.

El a semnat un alt decret care prevede că actualul district militar sudic al Rusiei include acum întreaga regiune ucraineană Herson, Zaporojie, Doneţk şi Luhansk, şi nu doar zonele aflate în prezent sub ocupaţie rusă.

Analiştii militari de la Institutul pentru Studiul Războiului au declarat că includerea teritoriului ucrainean ocupat şi neocupat indică planul „maximalist” al Rusiei de a absorbi toate cele cinci regiuni.

ISW a mai spus că recrearea districtelor Moscova şi Leningrad indică obiective pe termen mai lung.

Districtele au fost iniţial fuzionate în 2010 pentru a forma un district militar vestic mai larg, care a „întins” Rusia între războiul din Ucraina şi „poziţionarea împotriva NATO”, a declarat thinktank-ul.

Acum, Putin a oferit un „remediu” la această problemă, a adăugat acesta.

Districtele reînfiinţate „vor permite Rusiei să se poziţioneze simultan împotriva NATO şi să eficientizeze comanda şi controlul” pentru războiul din Ucraina, a spus ISW, ceea ce înseamnă că Moscova ar putea „să se pregătească pentru un potenţial viitor război convenţional pe scară largă împotriva NATO pe termen lung”.

Afla mai multe desprevladimir putinrusiarazboi
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt