Jandarmeria, val de amenzi pentru artiştii de la UNTOLD

Jandarmeria, val de amenzi pentru artiştii de la UNTOLD

Jandarmeria a dat amenzi în stânga şi în dreapta artiştilor care au cântat la festivalul Untold. La o zi după ce traperrul Gheboasă a fost amendat cu 1.000 de lei, cei trei membri ai trupei Paraziţii şi artistul Macanache au fost la rândul lor amendaţi cu aceeaşi sumă. Specialiştii spun că amenzile sunt ilegale şi cel mai probabil vor fi anulate de instanţă.

După ce a fost amendat în urma prestaţiei de pe scenă pe care a avut-o la festivalul Untold, Gheboasă a publicat un filmuleţ pe Tik Tok prin care acuză Jandarmeria de rasism şi spune că nu va achita amenda. 

La câteva ore distanţă, Jandarmeria Română a emis un comunicat prin care anunţa că alţi 4 artişti au fost amendaţi în baza aceluiaşi articol de lege. 
Proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora.”
Cei trei membri ai trupei Paraziţii şi Macanache au încasat câte o amendă în valoare de 1.000 de lei. Chiar dacă artiştii amendaţi au declarat pentru FOCUS că momentan nu vor să comenteze decizia Jandarmeriei, pe reţelele sociale, Ombladon, membru Paraziţii a acuzat cenzura. Lucru care aminteşte de o celebră melodie lansată de trupă, acum 19 ani. 
 
Specialiştii spun că amenzile nu au cadru legal, în condiţiile în care actul a avut loc în cadrul unui eveniment pentru care s-au vândut bilete. În plus, din punct de vedere sociologic, acţiunile Jandarmeriei ar crea efecte contrare celor dorite.
 
Redacţia FOCUS a solicitat un punct de vedere şi din partea Jandarmeriei, pe care nu l-a primit până la difuzarea acestui material.  Pe acest subiect s-a exprimat şi Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei. Ea a spus că nu ştie raţiunea pentru care Jandarmeria i-a amendat pe artişti, dar că mai degrabă este vorba de o problemă de educaţie care vine din familie.

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt