Judeţul Sălaj şi România fac istorie!

Judeţul Sălaj şi România fac istorie!

Primii kilometri din Autostrada Transilvania care traversează judeţul Sălaj au fost daţi, astăzi, în trafic. Cu aceşti kilometri a fost atinsă şi borna de 1.000 de kilometri de drum de mare viteză în România, un prag important, dar nu suficient.
 
Este vorba despre sectorul Nuşfalău – Suplacu de Barcău, în lungime de 13,5 kilometri, al cărui contract de proiectare şi execuţie a fost semnat în urmă cu 3 ani, tot la Marca, în Sălaj, unde astăzi m-am aflat alături de preşedintele CJ Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, de primarul liberal al comunei Marca si alţi primari de pe Valea Barcăului.
 
 
Proiectul Autostrăzii Transilvania este proiectul în care am pus mult suflet la preluarea mandatului de ministru al Transporturilor, l-am deblocat, i-am accelerat implementarea, am închis la nivel de contracte cât mai multe dintre secţiuni şi i-am asigurat finanţarea.
 
În anul 2020, guvernarea liberală a mizat pe investiţiile în infrastructura de transport într-un context pandemic dificil, plin de restricţii, iar rezultatele acestei viziuni pro-dezvoltare se văd astăzi în teren.
 
 
Mă bucur că proiectul Autostrăzii Transilvania îşi continuă parcursul implementării care trebuie să fie unul accelerat. Evoluţia sa, de acum încolo, depinde foarte mult de implicarea autorităţilor care au de livrat cele mai rapide şi eficiente soluţii la provocările din teren.
 
Dezvoltarea României prin infrastructura de transport rămâne asul din mâneca guvernării, pentru că infrastructura de transport rămâne coloana vertebrală pe care se va ridica economic România.
 
 
Nu există ierarhii între proiecte, toate trebuie gestionate cu aceeaşi forţă şi responsabilitate pentru a închide cât mai curând marile coridoare de transport si de conectivitate cu Vestul Europei.
 

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt