Kim Jong Un a primit cadou cinci drone explozive şi o dronă de recunoaştere cu decolare verticală de la guvernatorul regiunii Primorie, în Extremul Orient rus

Kim Jong Un a primit cadou cinci drone explozive şi o dronă de recunoaştere cu decolare verticală de la guvernatorul regiunii Primorie, în Extremul Orient rus

Dictatorul nord-coreean Kim Jong Un a primit în weekend cadou cinci drone explozive, o dronă de recunoaştere şi o vestă antiglonţ, de la guvernatorul regiunii Primorie, în Extremul Orient rus, potrivit agenţiei oficiale de presă Tass, după ce acesta şi Vladimir Putin şi-au afişat apropierea, în cadrul acestei vizite în Rusia, în cursul căreia liderul de la Kremlin a evocat ”perspective” ale unei cooperări militare, relatează AFP, citată de news.ro.

”Liderul RPDC (Republica Populară Democratică Coreea, numele oficial al Coreei de Nord) a primit cinci drone kamikaze şi o dronă de recunoaştere de tip «Geran-25» cu decolare verticală”, potrivit Tass.

Este vorba despre cadouri militare foarte simbolice, în contextul unor temeri ale Occidentului faţă de un posibil acord privind livrări de armament şi muniţie nord-coreene de care Moscova are nevoie în ofensiva sa din Ucraina.

Miercuri, în timpul unei întâlniri pe cosmodromul Vostocini, Vladimir Putin şi Kim Jong Un şi-au afişat apropierea, iar preşedintele rus a evocat ”perspective” ale unei cooperări militare, în pofida unor sancţiuni internaţionale impuse Pehianianului din cauza programelor nuclear şi balistic.

În cursul acestei întâlniri, cei doi şi-au oferit reciproc câte o puşcă, din nou cadouri simbolice în contextul actual.

Kremlinul subliniază că în această întâlnire nu s-a semnat ”niciun acord”, însă fără să ofere asigurări Occidentului.

”Guvernatorul (Oleg Kokjemaiko) i-a ofeit lui Kim Jong Un set de protecţie antiglonţ pentru acţiuni de asalt” şi ”haine speciale nedetectabile de camere termice”, au declarat dumincă serviciile regionale agenţiei publice ruse Tass.

Duminică, Kim Jong Un s-a întâlnit cu studenţi nord-coreeni de la Universitatea Federală din Extremul Orient în campusul universitar din Vladivostok.

În cadrul acestei vizite, Kim Jong Un a primit un cadou de la Aleksandr Kozlov, ministrul rus al Ecologiei - o pictură intitulată ”Insula Ruski”, o imagine în relief a acestei insule situate în dreptul Vladivostokului, pe care se află o parte a instalaţiilor universităţii.

Pe insulă, Kim Jong Un a vizitat un oceanarium şi a asistat, potrivit Tass, la un spectacol acvatic.

Agenţia oficială nord-coreeană de presă KCNA a catalogat drept ”ferventă şi călduroasă” atmosfera ultimelor zile în acest oraş important din Extremul Orient rus, ”în momentul în care o nouă eră de prietenie, solidaritate şi cooperare se deschide în istoria dezvoltării relaţiilor între RPDC şi Rusia”.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt