Lacul Mogoşoaia, acoperit de gunoaie

Lacul Mogoşoaia, acoperit de gunoaie

Parcul Mogoşoaia, perla de la marginea Capitalei, frumos amenajat, dotat cu multiple activităţi pentru toate vârstele, încununat cu Palatul construit de Constantin Brâncoveanu s-a transformat într-un loc ponosit şi parcă... părăsit. Lacul, care era principala atracţie pe timp de vară, este acum de nerecunoscut.  

Odată cu încălzirea vremii, parcul Mogoşoaia era luat cu asalt de cei care voiau o oază de relaxare în proximitatea capitalei. Anul acesta însă, vizitatorii au avut parte de o surpriză neplăcută. Chiar dacă vara a venit deja de ceva vreme şi acum lacul este mizerabil şi plin de gunoaie. 

Autorităţile locale par că au fost prinse în buza startului. Spun că tocmai au semnat un protocol de igienizare cu Apele Române şi consiliul judeţean Ilfov. Consilierii opoziţiei spun că momentul din care nu s-a mai făcut curăţenie în parc coincide cu sistarea activităţilor comerciale de pe alei.  
Viceprimarul admite că spaţiile comerciale nu erau în legalitate, dar spune că se află în procedură de obţinere a avizelor.
Parcul Mogoşoaia este monument istoric clasa A şi aparţinea Ministerului Culturii. În momentul de faţă, locul este administrat de Consiliul Local Mogoşoaia.
 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt