Lacul Techirghiol are culoarea roz

Lacul Techirghiol are culoarea roz
foto: facebook.com/Adrian Bilba

Surpriză roz pe Lacul Techirghiol! Apa a fost acoperită cu o peliculă de culoare roz-intens şi, pe deasupra, emană şi un miros urât. Specialiştii îi liniştesc, însă, pe turişti. Fenomenul se datorează unei specii de alge care se dezvoltă în această perioadă. Mai mult, spun ei, algele ajută la refacerea stratului de nămol cu efect terapeutic.

Aproape tot malul lacului Techirghiol este acoperit zilele acestea cu un strat de culoare roz. Pătura vegetală are o lăţime de câteva zeci de metri. Specialiştii spun că bacteriile sulfuroase se aştern ca un praf roz pe părţile expuse la lumină ale algei verzi. Cresc în biomasă, iar apa devine roz -violacee. În plus, conditiile de mediu favorizează apariţia unei alte alge. Se numeşte DUNALIELA si conţine aceleasi substante pe care le gasim in morcov, numite beta-caroten.

Turiştii veniţi la tratament pentru proprietăţile vestitului nămol din staţiune abia rezistă însă din cauza mirosului. Specialiştii precizează că nu este vorba de poluare, iar turiştii, dacă nu sunt deranjaţi de mirosul specific de sulf, pot intra fără grijă în apa lacului.
 

Afla mai multe desprelacul techirghiolrozalga
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt