Lanţul de erori care a costat viaţa tinerilor în accidentul de la 2 Mai

Lanţul de erori care a costat viaţa tinerilor în accidentul de la 2 Mai

Rebeca şi Sebastian ar mai fi fost în viaţă dacă poliţiştii care l-au oprit de 2 ori pe Vlad Pascu înainte de a comite accidentul mortal de la 2 Mai, dar şi cei care au gestionat apelul la 112, cel prin care era anunţat modul haotic în care conduce tânărul, nu ar fi  încălcat în mod repetat procedurile.
Acestea sunt concluziile raportului efectuat de Corpul de Control al MAI. Ministrul Predoiu a anunţat desfiinţarea IPJ Constanţa, dar premierul Ciolacu consideră că măsurile nu sunt suficiente. 
Lanţul erorilor făcute de poliţişti a început încă de pe 18 august, ora 21:40, când Vlad Pascu a fost oprit chiar de către şeful de atunci al serviciului rutier Constanţa, iar maşina nu avea RCA.
Patru ore mai târziu, printr-un apel la 112, un cetăţean reclama modul în care conducea tânărul, indicând agentului că şoferul ar putea fi băut sau drogat. Şi aici poliţiştii au greşit, nu au transmis toate datele echipajelor din teren şi nu au raportat evenimentul conducerii. La cea de-a doua oprire în trafic, în jurul orei 02:35, poliţiştii ar fi trebuit din nou să ridice plăcuţele de înmatriculare. Nici de data asta nu au respectat procedura.
 
Poliţiştii sunt vinovaţi şi pentru că nu au extins cercetările asupra celorlalţi pasageri ai maşinii. Raportul dispune cercetarea pentru mai mulţi lucrători din poliţie, fie pentru neglijenţă în serviciu, fie pentru abuz în serviciu. În plus, Predoiu anunţă reorganizarea poliţiei şi măsuri interne dure, dar şi pentru şoferii care sunt prinşi beţi şi drogaţi la volan.
În plus, şoferii vor fi testaţi cu drugtestul încă de la şcoala de şoferi. Cu toate acestea, premierul spune că nu este mulţumit de măsuri.
 
Măsurile de combatere a consumului de droguri, anunţate ieri de ministrul Cătălin Predoiu sunt un pas înainte pe un traseu corect, dar nu sunt suficiente. Este nevoie (...) şi de un efort masiv de destructurare a reţelelor de trafic cu droguri. Aştept de la Poliţie să lupte mult mai eficient cu dealerii de droguri!”, a scrie pe Facebook premierul Marcel Ciolacu.
 
La mai bine de o săptămână de la tragicul accident de la 2 mai, şeful IJP Constanţa şi-a înaintat demisia. Potrivit raportului Corpului de Control, Constantin Glugă va fi cercetat pentru neglijenţă în serviciu.
 

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt