Lăsat să ucidă. Şirul erorilor care au dus la moarte

Lăsat să ucidă. Şirul erorilor care au dus la moarte

Ministrul de Interne a trimis Corpul de Control la IPJ Constanţa după ce tânărul care a provocat accidentul de pe litoral a fost lăsat liber în trafic de poliţişti, cu două ore înainte, deşi avea droguri în maşină. Tânărul de 19 ani a fost testat pentru consum de alcool, având rezultat negativ, dar nu şi pentru consum de droguri. Anchetatorii interni trebuie să afle dacă lucrurile s-au desfăşurat profesional şi în acord cu legea.

Sunt multe întrebari fara raspuns, care trebuie elucidate in această tragedie.  Primul dintre ele este faptul ca politistii l-au lăsat liber pe şoferul drogat înainte de accident. L-au oprit in trafic, i-au gasit drogurile asupra lui si l-au lasat să plece.

După ce poliţiştii i-au dat drumul, tânărul s-a urcat la volan şi a pornit spre centru localitătii Vama Veche. Poliţiştii care l-au oprit pe tânăr aveau, totuşi, pârghiile legale pentru a nu-l mai lăsa   să urce la volan, chiar şi în lipsa unui test anti-drog. Ar fi putut sa-i ceara actele si poliţa auto RCA si văzand ca n-o are, sa-l dea jos, sa-i ia talonul si placutele de inmatriculare. 

Se pare că părinţii ştiau că băiatul lor era consumator de droguri. În urmă cu an a fost ridicat de DIICOT pentru posesie de droguri. Pentru că avea o cantitate de sub un gram de cannabis a fost lăsat liber. De altfel, Vlad - tânărul care a produs accidentul fatal- nu se sfia să se laude pe reţelele sociale cu banii pe care îi are, dar şi cu anumite droguri. 

Într-un alt video se vede cum Vlad îşi umileşte un prieten şi chiar îl ameninţă cu un cuţit. 

Corpul de Control al ministrului de interne este acum în Vama Veche si verifica toate actiunile pe care le-au avut politistii de aici. La final vor scrie un raport care va lămuri cine, unde şi cât a greşit.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt