Liberalul Laurenţiu Leoreanu, candidat la primăria Roman: România este un prieten pe care Moldova se poate baza

Liberalul Laurenţiu Leoreanu, candidat la primăria Roman: România este un prieten pe care Moldova se poate baza

Deputatul Laurenţiu Dan Leoreanu şi-a anunţat joi candidatura la alegerile pentru Primăria Roman în prezenţa preşedintelui Senatului, Nicolae Ciucă. Şeful liberalilor se află acum într-o vizită de solidaritate la Chişinău, unde se întâlneşte cu Maia Sandu şi Igor Grosu.
“România este un prieten pe care Republica Moldova se poate baza. Preşedintele PNL a fost invitat de preşedintele Parlamentului din Republica Moldova. Această vizită este cât se poate de potrivită, mai ales în acest context complicat. România ajută Republica Moldova atât cât va fi nevoie. Sprijinul vine pe componentă guvernamentală, parlamentară şi la nivelul autorităţilor locale”, a spus deputatul Laurenţiu Leoreanu, care şi-a lansat recent candidatura la primăria Roman, oraş înfrăţit cu oraşul Ştefan cel Mare din Republica Moldova.  
Acesta a subliniat importanţa colaborării România – Moldova, inclusiv la nivelul autorităţilor locale şi a vorbit despre sprijinul necondiţionat acordat de ţara noastră românilor de peste Prut. 
“România a devenit primul partener economic al Republicii Moldova, crescând de la un miliard de euro în 2014 la 3 miliarde în 2024. România este primul investitor străin în Republica Moldova cu peste 400 milioane de euro. Am sprijinit Republica Moldova prin ajutorul de 100 de milioane de euro din februarie 2022. Prin ajutorul nerambursabil de 100 de milioane euro, Ministerul Educaţiei din România transferat către autorităţile din Republica Moldova suma de 900 milioane lei pentru proiectul de dezvoltare a transportului şcolar. România a acordat în ultimii 2 ani circa 14 mii de burse pentru elevii şi studenţii din Republica Moldova”, este un scurt bilanţ făcut de Leoreanu, despre relaţia dintre cele două ţări. 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt