Lider al poliţiştilor români: Horodniceanu a insultat cetăţenii prin faptul că vrea tratament special ca magistrat

Lider al poliţiştilor români: Horodniceanu a insultat cetăţenii prin faptul că vrea tratament special ca magistrat

Atitudinea fostului procuror-şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, faţă de poliţiştii care l-au oprit este „greu de înţeles”, mai ales din partea unui om care a avut o asemenea funcţie, a declarat la Prima News Cosmin Andreica, liderul sindicatului Europol.

„E vorba despre insultarea cetăţenilor ţării, le cere poliţiştilor să aibă un comportament diferit faţă de un judecător decât faţă de un alt cetăţean. E vorba de aroganţă, e vorba de lipsa de bună-creştere, pe care probabil le arată şi în relaţia cu alţi poliţişti”, a spus Andreica.

El a subliniat că este cazul ca cei din breasla lui Horodniceanu, care este vicepreşedinte al CSM, trebuie să ia atitudine faţă de ceea ce s-a întâmplat.

„Pentru o banală intervenţie, scoţi legitimaţia de procuror şi pui la punct doi poliţişti. Avem nenumărate astfel de situaţii, dar puţine ies în spaţiul public. E bine că avem asemenea discuţii, pentru că poliţiştii tineri ţin din ce în ce mai puţin cont de mahări”, a arătat Cosmin Andreica.

Nu văd cum aţi putea să aveţi tupeul ăsta cu un procuror care a condus structura de crimă organizată a ţării ăsteia. Pe mine mă cunoaşte toată poliţia din judeţ.” Sunt cuvintele fostului şef al DIICOT şi actualul vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, Daniel Horodniceanu, enervat pe faptul că un echipaj de la rutieră l-a oprit în trafic pentru un control de rutină.

La finalul discuţiei, agenţii i-au permis lui Horodniceanu să plece doar cu un avertisment verbal.

Într-un mesaj dat publicităţii, fostul şef DIICOT spune că regretă ce s-a întâmplat. Horodniceanu susţine, totuşi, că s-a simţit provocat de oamenii legii în momentul în care aceştia au spus că nu-l cunosc. El crede că a asistat la o scenetă bine pusă la punct de cei doi poliţişti şi de aceea şi-a ieşit din fire.

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Daniel Grădinaru, a anunţa că va verifica şi analiza incidentul în care a fost implicat procurorul Horodniceanu. În plus, Sindicatul Naţional al Poliţiştilor îi solicită demisia din funcţia de vicepreşedinte CSM.

Afla mai multe desprehorodniceanuincidentpolitisti
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt