Livratorii de mâncare, verificaţi de poliţie

Livratorii de mâncare, verificaţi de poliţie
foto: Pixabay

Şoferii care livrează mâncare la domiciliu au intrat în vizorul poliţiştilor din Capitală... Din cauza mijloacelor de transport: scutere, biciclete sau trotinete. Cei mai mulţi, străini din Sri Lanka, Pakistan sau Nepal nu cunosc atât de bine regulile de circulaţie şi, de multe ori, le încalcă fără să-şi dea seama. Merg cu scuterul pe trotuar chiar dacă nu au voie sau schimbă haotic benzile de circulaţie, spun poliţiştiştii. La fel  fac însă şi livratorii români, care ar trebui să cunoască mai bine Codul Rutier şi nu au nicio scuză.

Acest bărbat a fost prins în timp ce conducea un scuter, fără permis. A încercat să îi mintă pe poliţişti, dar nu i-a mers, Omul consideră că are voie să conducă pe drumurile publice dacă face şcoala de şoferi. Nu a ţinut cont însă că trebuie să o şi termine ca să obţină permisul.

În Capitală, livratorii de mâncare circulă intens. Mulţi sunt străini - 2.000  în toată ţara, susţine Inspecţia Muncii, însă fără date complete. Muncesc cel puţin 10 ore pe zi, şase zile pe săptămână. Şi conduc pe străzi extrem de aglomerate, într-o ţară total străină, fără să ştie perfect regulile de circulaţie. Puţini sunt cei care cunosc şi limba engleză.

Acest livrator, de exemplu, mergea cu scuterul pe trotuar, fără să ştie că e interzis. Pentru că, atunci când sunt aduşi în România la muncă, nimeni nu îi învaţă şi regulile de circulaţie.

Surse din poliţie spun însă că sunt probleme la aplicarea amenzilor. În Capitală, de exemplu, s-au dat multe sancţiuni livratorilor de mâncare, care au fost însă contestate şi respinse de ANAF.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt