Lovitură pentru mafia gunoaielor

Lovitură pentru mafia gunoaielor
foto: DIICOT, Poliţia Română

Lovitură puternică dată mafiei gunoaielor de către procurorii şi poliţiştii DIICOT Timişoara. Zeci de descinderi au avut loc în mai multe judeţe din vestul ţării într-un dosar de contrabandă cu deşeuri. Anchetatorii spun că peste o mie de tone de gunoaie din vestul Europei au ajuns în România în ultimii doi ani ilegal. Centrul grupării era în Bihor, dar avea ramificaţii şi în alte partu judeţe plus Bucureşti. 
Este pentru prima când poliţiştii şi procurorii fac cercetări într-un dosar de deşeuri provenite din vestul Europei. Polişitştii vorbesc despre 57 de transporturi, provenite majoritar din Italia, care înseamnă peste 1500 de tone de gunoaie intrate ilegal în România. 
Liderul grupării a fost luat de poliţişti direct de pe Aeroportul din Oradea, la sosirea din vacanţă. Imediat după aceea au avut loc descinderi în Arad, Bihor, Hunedoara, Alba si Sibiu. Printre cei ridicati in aceasta dimineata este şi patronul unei firme din Arad si contabila lui dar si mai multi soferi care au asigurat transportul. 
După efectuarea percheziţiilor, suspecţii au ajuns în faţa procurorilor DIICOT Timişoara. Procurorii DIICOT spun că transporturile de deşeuri se făceau îndeosebi la sfârşit de săptămână şi noaptea, pentru a profita de oboseala vameşilor. Odată ajunse în Romania, gunoaiele erau trecute prin mai multe firme pentru a li se pierde urma, în acte fiind prezentate ca fiind deşeuri care provin din Romania. Acest mecanism este posibil şi printr-o hibă legislativă.
Anchetatorii vorbesc în acest caz despre infracţiuni de contrabanda in forma calificata, fals in inscrisuri, uz de fals si constituire de grup infractional organizat.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt