Lucrări anulate chiar şi după o oră de examen

Lucrări anulate chiar şi după o oră de examen

A fost proba obligatorie a profilului, istorie sau matematică la Bacalaurat. Subiectele au fost accsesibile, spun profesorii. Elevii de la Colegiul Gheorghe Şincai din Bucureşti reclamă însă o nedreptate după ziua ieri. În timpul probei de Limba şi Literatura Română, peste 30 de lucrări au fost anulate dintr-un motiv banal: un cuvânt scris pe un rând greşit. Unii dintre candidaţi au fost nevoiţi să o ia de la capăt la jumătatea examenului, fără să li se mai acorde timp suplimentar. 

S-a întâmplat la Colegiul Naţional Gheorghe Şincai, în timpul probei de Limba şi Literatura Română. Unii dintre candidaţi s-au ales cu lucrările anulate la câteva minute după începerea examenului. Alţii, la mijlocul probei, atunci când şeful comisiei de supraveghere a mers să ştampileze lucrările. În aceeaşi situaţie este şi Ioana. Ea scrisese patru pagini, când şeful comisiei i-a anulat lucrarea. 

O elevă a fost pusă să se descalţe în timpul probei, din cauza adisaşilor pe care îi purta. Adolescenţii sunt hotărâţi să nu lase lucrurile aşa. Îşi doresc să fie respectaţi şi să li se facă dreptate.
Controverse au fost şi la proba a doua. Pe internet, chiar în timpul examenului, au apărut fotografii cu subiectele. Pozele sunt însoţite de elemente specifice camerelor de supraveghere.Dincolo de asta, absolvenţii de liceu spun că subiectele au fost accesibile. Şi la istorie, şi la matematică. 
Din cei aproximativ 122.000 de elevi înscrişi la proba obligatorie a profililului, aproximativ 4.000 nu s-au prezentat, arată datele Ministerului Educaţiei. 
 
 
 
 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt