Luptă cu flăcările pe toate fronturile

Luptă cu flăcările pe toate fronturile

A fost a şaptea noapte de foc, la propriu, în Grecia din cauza vântului care a înteţit incendiile. Echipa Primatv este în continuare în Grecia şi a fost martora scenelor apocaliptice. Dealurile de lângă satul Avgaria au fost înghiţite de flăcări uriaşe care ameninţau să se extindă către un oraş cu mii de locuitori. Acum, insula Evia arată ca un teatru de război. Câmpuri pârjolite, oameni care fug din calea focului şi sute de salvatori care încearcă să ţină situaţia sub control. În urmă cu puţin timp administraţia prezidenţială a anunţat că preşedintele Iohannis a avut o convorbire telefonică cu premierul grec în care acesta din urmă a transmis aprecierea sa pentru efortul depus de pompierii români.

Zeci de voluntari s-au alăturat misiunii pompierilor. Au luptat împreună, cot la cot, să salveze tot ce se mai poate din calea flăcărilor.

Salvatorii nu mai ştiu când este zi sau noapte pentru că în jur totul este întunecat din cauza fumului gros. Misiunea este dificilă şi parcă fără sfârşit. Odată stins un incendiu, se aprinde un altul. Însă nu se dau bătuţi şi luptă pe toate fronturile.

Nici vremea nu-i ajută prea mult. Din cauza vântului flăcările se extind cu repeziciune.

A trecut mai bine de o săptămână de când insula Evia se aprinde bucată cu bucată. Pompierii greci au primit ajutoare din toată europa, inclusiv din România. Despre ai noştri, au numai cuvinte de laudă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt