Luptă pentru spaţiul verde din Bucureşti

Luptă pentru spaţiul verde din Bucureşti

Mai multe blocuri din Capitală, in care locuiesc mii de oameni, ar putea fi demolate. Este vorba despre constructiile din Parcul Tineretului, ridicate în 2017 exact pe spaţiul verde. Instanta a anulat planul urbanistic zonal Parcul Tineretului şi asta înseamnă că toate autorizaţiile de construcţie emise până acum devin nule.

Asociaţiile care monitorizează contrutiile din Bucureşti spun că în ultimii 30 de ani în Capitală au fost ridicate ilegal zeci de mii de clădiri. Cateva dintre ele, in Parcul Tineretului. Doua asociatii au contestat PUZ-ul de acolo şi au castigat. Asta inseamnă că blocurile respective sunt ilegale si dacă nu se contestă prima sentinta, trebuie dărâmate. Pe de altă parte, decizia salvează zeci de hectare de spaţiu verde.

Mulţi locatari habar nu au despre situaţia în care se află. Unii au înţeles că reşedinţa lor este protejată de faptul că blocurile s-au construit înainte ca PUZ-ul să fie anulat. Primarul general spune că decizia luată de Tribunal este o victorie pentru Bucureşti. Curtea de Apel nu ar trebui să răstoarne prima sentinţă, spune Nicuso Dan.

Din păcate, există foarte multe alte clădiri în Bucureşti care se află în aceeaşi situaţie. Primarul Capitalei spune că acesta este rezultatul a zeci de ani de dezvoltare haotică.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt