Mamă minoră, folosită doar pentru imagine

Mamă minoră, folosită doar pentru imagine

Sarcinile în rândul tinerelor din centrele din plasament reprezintă, din păcate, o realitate în România. Statistici nu există, pentru că adevărul rămâne de multe ori ascuns sub preş. Iar atunci când situaţia ajunge în spaţiul public, abordarea poate fi greşită.

Aşa s-a întâmplat în cazul primarului Cristian Popescu Piedone, pe care mai multe asociaţii îl acuză că a profitat de problema unei minore însărcinate ca să îşi facă publicitate. Edilul nu a protejat imaginea fetei când a expus-o pe internet, deşi legea indică explicit acest lucru.

Sunt imaginile postate de primarul sectorului 5. Greşit, spun toate asociaţiile care luptă pentru drepturile copiilor şi tinerelor în situaţii vulnerabile. Fetele aflate în grija statului sunt şi mai expuse abuzurilor sexuale. Suportul psihologic este esenţial, atât înainte, cât şi după apariţia sarcinii. Adulţii trebuie să fie răbdători şi să găsească metoda corectă de comunicare. O atitudine rebelă a copiilor şi adolescenţilor instituţionalizaţi ascunde în spate multe traume. 
21.000 de fete cu vârste între 15 şi 19 ani au deja un copil, arată datele ultimului recensământ. Mai mult, 2.500 de copile cu vârste între 11 şi 15 ani au devenit deja mame. Iar statistici care să cuprindă doar tinerele aflate în grija statului nu există.
 
 

 

Afla mai multe desprepiedonecaminmama minorascandal
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt