Managerii din România, speriaţi de măsurile fiscale

Managerii din România, speriaţi de măsurile fiscale

Managerilor din România le este teamă de efectele măsurilor fiscale şi spun că propriile companii vor fi puternic afectate. Profitul ar putea să scadă cu până la 10 la sută, cred ei. Managerii se tem că va apărea o presiune şi pe creşterea salariilor, dar şi în ce priveşte forţa de muncă.

Situaţia generală a economiei româneşti se va înrăutăţi, susţin managerii români care au răspuns la studiul anual Confidex. 62 la sută dintre ei cred că propria companie va fi puternic afectată de noile reglementări fiscale. Însă spre deosebire de anii trecuţi, nu se mai tem de faliment. 

Creşte îngrijorarea că profitul va fi mai mic, în schimb scade grija pentru lipsa forţei de muncă. Guvernul a aprobat, pentru acest an, un contingent de 100.000 de lucrători străini pe piaţa forţei de muncă. Managerii cred că această cifră poate fi mai mare, astfel încât să nu mai existe probleme legate de lipsa angajaţilor.

Totuşi, potrivit datelor studiului, principala preocupare a managerilor este de a creşte calitatea forţei de muncă româneşti. 
De mai bine de trei ani, studiul Confidex oferă o imagine clară asupra percepţiilor oamenilor de afaceri din România.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt