Maraton pentru viaţă

Maraton pentru viaţă
foto: facebook.com/Ascotidtrailrace

Aproape două milioane de români se luptă cu diabetul! Boala este din ce în ce mai întâlnită şi în rândul copiilor. În ultimii ani au fost mii de copii diagnosticaţi cu diabet.  E dificil să trăieşti cu această afecţiune, iar cei care luptă zilnic cu boala se întâlnesc frecvent şi îşi împărăşesc poveştile. Asta s-a întâmplat şi la Târgu Mureş, unde aproape 700 de copii au alergat pentru viaţă. 
Este o luptă zilnică care îi face mai puternici. Asta spun cei diagnosticaţi cu diabet. Această luptă o poartă şi Patrick în vârstă de 10 ani. După ce s-a îmbolnăvit de covid şi mai multe viroze, la spital medicii au constatat că i s-a declanşat şi diabetul fulgerător. În aceeaşi situaţie sunt şi Alexandra şi Adelina. Cele două surori au fost diagnosticate de la 3 ani cu diabet şi se sprijină una pe cealaltă.
Sute de copii, dar şi adulţi care luptă în fiecare zi cu diabetul au alergat  la maratonul de la Târgu Mureş. Proiectul a ajuns de la a 7a ediţie. Ideea le-a venit organizatorilor chiar de la copii cu diabet care nu erau primiţi la activităţile sportive. În spatele fiecărui participant de la maratonul speranţei se ascunde câte o poveste. 
Gălăţenii au făcut şi ei sport tot pentru sănătate. De această dată pe bicicletă. Cei 5 km pentru copii si 10 pentru cei mari nici nu au fost greu de parcurs, spun participanţii. Mişcarea relaxează mintea, spun medicii, dar face şi mult bine corpului. Mersul pe bicicletă este printre cele mai indicate.
Faleza inferioara a Dunării rămâne toată ziua  la dispoziţia pasionaţilor de mişcare pe bicicletă şi nu numai.
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt