Marcel Ciolacu îi răspunde ambasadorului României în Statele Unite

Marcel Ciolacu îi răspunde ambasadorului României în Statele Unite
foto: facebook.com/CiolacuMarcel

Mircea Geoană se află pe primul loc într-un top al încrederii pe care românii o au în politicieni, în cel mai recent sondaj de opinie. Acesta este urmat îndeaproape de Laura Codruţa Koveşi şi primarul Clujului, Emil Boc. Marcel Ciolacu, care din Statele Unite spune că românii ar putea călători peste Ocean fără viză începând cu anul 2025, este abia al patrulea, la 11 procente în spatele lui Mircea Geoană.

Vizele pentru Statale Unite ale Americii ar putea fi istorie. O spune cu optimism Marcel Ciolacu într-un interviu acordat corespondentului Prima TV, Larisa Bernaschi. Premierul crede că România va ajunge în acest punct peste 2 ani, asta după discuţiile pe care le-a avut cu oficialii americani în vizita sa oficială peste ocean. 
Una dintre condiţiile pentru ca românii să scape de viză este ca rata de refuz să fie sub 3%. În prezent rata de refuz depăşeşte 10 procente. 
România este un partener important pentru America, spune premierul. În viitor România va fi hub pentru companiile din Statele Unite, care vor participa direct sau indirect la reconstrucţia Ucrainei, speră Ciolacu. În urma vizitei, premierul mai are un obiectiv: România să aibă o aeronavă dedicată demnitarilor sau sportivilor, mai ales după problemele pe care le-a avut cu zborurile la plecare.
 
Un sondaj INSCOP făcut la comanda News.ro arată că primul loc în topul încrederii îl ocupă Mircea Geoană. Pe locul doi este Laura Codruţa Kovesi, iar pe trei, Emil Boc, primarul Clujului. Marcel Ciolacu este abia pe locul 4, fiind urmat de Diana Şoşoacă. Încrederea în Klaus Iohannis este una dintre cele mai scăzute: 16,2%. Tot la coada listei se află şi Nicolae Ciucă. Şi George Simion a pierdut din încredere şi ocupă abia locul 7.
 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt