Marinari români, prinşi în atacul cu drone din porturile Reni şi Izmail

Marinari români, prinşi în atacul cu drone din porturile Reni şi Izmail

 
Mai mulţi marinari români au fost prinşi în atacul cu drone din porturile ucrainene, Reni şi Izmail. Vorbesc acum despre momentele în care şi-au dat seama cât de aproape este pericolul. Ucraina şi Statele Unite spun că aceste atacuri sunt o încercare a Rusiei de a crea o criză alimentară globală. 
Alex Moraru este unul dintre marinarii care a trăit spaima atacurilor din portul Ismail. Era pe navă alături de alti colegi români cand a inceput atacul cu drone. Din fericire, nimeni dintre ai lui nu a fost rănit.
,,Un atac asupra securităţii alimentare globale” - aşa descrie preşedintele Volodimir Zelenski decizia Rusiei de a ataca porturile. Statele Unite cer Rusiei să revină în acordul privind exportul de cereale. 
De pe front, apar in continuare imagini greu de privit. Mai multi militari au scapat miraculor cu viată după ce  Humvee-ul in care se aflau a fost lovit de o rachetă. Germania a anunţat şi ea că va trimite Ucrainei  2 sisteme de apărare antiaeriană IRIS-T. 
Oficialii de la Kiev au declarat că nu există nicio şansă ca ucraina să îşi apere spaţiul aerian anul acesta avand in vedere că nicio ţară nu a anunţat oficial că va livra avioane F16.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt