Maşinile retro, impozitate ca cele moderne

Maşinile retro, impozitate ca cele moderne

Maşinile de epocă ar putea fi impozitate la fel ca cele moderne. Este încă o măsură care face parte din aşa-numita revoluţie fiscală a Guvernului. Cei care au maşini retro sunt revoltaţi, mai ales că unii ar trebuie să plătească mii de euro. În prezent, vehiculele mai vechi de 30 de ani, şi care nu se mai fabrică, sunt scutite de impozit. Colecţionarii spun că acest lucru este firesc, dat fiind faptul că unele maşini nici nu sunt scoase din garaj.

Răzvan şi-a cumpărat această maşină în urmă cu 12 ani. A făcut la vremea respectivă un efort financiar imens, întâi prin cumpărarea ei, apoi prin restaurare.El spune că investiţia a meritat, însă acest lucru e posibil să se schimbe. Guvernul vrea să îi impoziteze pe proprietarii maşinilor de epocă, scutiţi până acum de această dare la stat.

În aceeaşi situaţie sunt peste 4.200 de români, proprietari de maşini vechi. Mulţi dintre ei sunt chiar colecţionari. Printre ei, şi Irinel, care are şase maşini de epocă. El consideră anormal ca aceste automobile să fie impozitate la fel ca cele contemporane, deoarece sunt scoase în circulaţie extrem de rar. Iar cum mulţi proprietari de maşini istorice le-ar radia sau chiar le-ar vinde, ar fi afectate mai multe industrii conexe.

În România există aproape 11.000  de maşini de epocă. În majoritatea statelor europene, proprietarii acestora nu plătesc impozit pentru ele.

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt