Medicamente mai scumpe. Unele şi-au dublat preţul

Medicamente mai scumpe. Unele şi-au dublat preţul

De la 1 august multe medicamente au în farmacii un preţ dublu sau chiar triplu. Ordonanţa de urgenţă care a intrat în vigoare la începutul lunii a venit ca un şoc pentru pacienţi şi chiar şi pentru farmacişti. Medicamentele mai scumpe de la începutul acestei luni sunt cele care aveau un preţ mic oricum. Specialiştii spun că tocmai din această cauză asta ar fi urmat să dispară de pe piaţă.
Cei care şi-au cumpărat reţetele în luna august au avut o surpriză neplăcută la ghişeele farmaciilor. Medicamentele care erau ieftine în luna iulie costă acum chiar şi de 3 ori mai mult. Vestea a venit ca un şoc pentru cei care îşi cumpără tratamentul în fiecare lună. 
 
Scumpirile fac ca unii dintre pacienţi să renunţe la anumite medicamente din cauza costurilor ridicate. Această ajustare de preţuri făcută prin ordonanţă de urgenţă era necesară, spun specialiştii, pentru ca pacienţii să mai poată beneficia în continuare de de anumite tipuri de medicamente. 
Ordonanţa de urgenţă prevede şi ieftiniri masive, în special la medicamentele oncologice sau post transplant, decontate total de casa de asigurări de sănătate. Problema este că tocmai aceste ieftiniri ar putea duce la dispariţia lor. 
Tot din această cauză unele sortimente se găsesc în cantitate limitată. Asta face ca oamenii să caute chiar şi în toată ţara medicamentele vitale pentru sănătatea lor. 
În ultimii 5 au dispărut de pe piaţă aproximativ 3000 de tipuri de medicamente ieftine. 
 

 

Afla mai multe despremedicamentescumpirepreturi
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt