Medicii au început, la SJU din Sfântu Gheorghe, prelevarea de organe de la tânărul care este donator pentru fetiţa de 5 ani internată la Fundeni cu Boala Wilson

Medicii au început, la SJU din Sfântu Gheorghe, prelevarea de organe de la tânărul care este donator pentru fetiţa de 5 ani internată la Fundeni cu Boala Wilson

Medicii prelevează, sâmbătă dimineaţă, organele tânărului de 17 ani care va fi donator pentru fetiţa de 5 ani internată la Institutul Fundeni cu Boala Wilson. Operaţia de prelevare are loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe. Inima va fi transplantată la Târgu Mureş, iar rinichii la Cluj. 

Operaţia de prelevare a organelor de la donatorul în vârstă de 17 ani a început la ora 10. Primele prelevate vor fi inima, ficatul şi rinichii, apoi, la final, fragmentele de os. O echipă medicală de la Spitalul Colentina este în drum spre Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe pentru prelevarea fragmentelor de os.

"Suntem trei membri, eu sunt medic specialist, mai am două colege rezidente de an mare, mergem să prelevăm ţesut osos, mai exact un segment de femur, pe care o să-l folosim probabil la un pacient cu o patologie tumorală, unde practic o să înlocuim segmentul afectat de tumoră. Pacientul a fost internat la Colentina, i s-a făcut o biopsie, ştim sigur ce are, care este patologia, îl pregătim în vederea transplantului osos, faţă de celelalte transplanturi noi avem avantajul că putem să stocăm ceea ce prelevăm la minus 80 de grade, până la 5 ani”, a explicat pentru News.ro medicul Stefan Ciumeica de la Spitalul Colentina din Capitală.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt