Medicul şpăgar, reţinut

Medicul  şpăgar, reţinut

Medicul chirurg din Târgu Jiu, care cerea bani de la pacienţi ca să-i opereze, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Interceptările din dosar au şocat pe toată lumea. Se ruga la toţi sfinţii dimineaţa, să nu-l prindă procurorii , şi era nemulţumit dacă nu primea şpaga dorită. Deşi nu este la prima abatere, Colegiul Medicilor nu a demarat o anchetă. La fel a procedat şi spitalul pentru care lucra. Chirurgul are la activ o condamnare cu suspendare, după ce a anesteziat o pacientă în locul specialistului.

După operaţie, se întorcea în cabinet şi verifica plicul. Nu cerea o sumă fixă, dar era nemulţumit dacă primea prea
puţini bani.

Nu ştia însă că avea tot cabinetul plin de microfoane puse de procurori. În doar zece zile ar fi luat bani de la 9 persoane iar până acum, în total, au fost probate 13 infracţiuni de luare de mită. La percheziţie, procurorii au găsit nu mai puţini de 71 de mii de lei, dar şi alcool, ţigări şi parfumuri.

Spitalul pentru care lucra nu a transmis momentan niciun punct de vedere în acest caz. Nici Colegiul Medicilor nu a demarat o anchetă.

Medicul chirurg nu este la prima infracţiune. În 2005, a fost condamnat la închisoare cu suspendare după ce a făcut o anestezie în locul specialistului unui pacient care apoi a rămas paralizat.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt