Mesajul lui Zelenski de Ziua Victoriei în Europa: Vom depăşi iarna care a început pe 24 februarie. Soarele ucrainean o va topi

Mesajul lui Zelenski de Ziua Victoriei în Europa: Vom depăşi iarna care a început pe 24 februarie. Soarele ucrainean o va topi
Profimedia

Se împlinesc astăzi 77 de ani de la capitularea Germaniei naziste, iar momentul a fost marcat de preşedintele Ucrainei. Răul s-a întors în Europa, este mesajul transmis de Volodimir Zelenski, a ţărui ţară este acum teatrul unui nou conflict pe scară largă, cel mai mare de la finalul conflagraţiei mondiale.

„Poate exista, oare, o primăvară alb-negru? Poate fi, oare, un februarie continuu? Din păcate, Ucraina cunoaşte răspunsurile la aceste întrebări. Din păcate, răspunsul este «da».

Pe 8 mai, îi onorăm alături de întreaga lume civilizată pe cei care au apărat această lume de nazismul din cel de-al Doilea Război Mondial. În acest an, spunem într-un mod diferit «niciodată din nou». Auzim în mod diferit «niciodată din nou». Sună dureros, plin de cruzime. Fără semnul exclamării, ci ca o întrebare. Acum spunem: «Niciodată din nou?» Spuneţi-i asta Ucrainei. Pe 24 februarie, cuvântul «niciodată» a dispărut. Imaginaţi-vă oamenii care au mers la culcare în aceste apartamente. Şi-au urat «noapte bună», au stins lumina, i-au îmbrăţişat pe cei dragi. Dar în câteva ore, au fost treziţi de zgomotul exploziilor. Alţii nu s-au mai trezit niciodată.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt