Meşteşugurile, transmise mai departe

Meşteşugurile, transmise mai departe

Cum să faci un vas din lut, un ciocan din lemn sau să ţesi un covor? Asta învaţă zeci de copii din Sibiu într-o tabără dedicată meseriilor vechi. Aici elevii deprind îndeletniciri aparent uitate, dar ajung şi să socializeze ca pe vremuri. Toate atelierele se desfăşoară sub îndrumarea  meşterilor populari. 

Cu o atenţie pe care şi un medic chirurg ar fi invidios - aşa prelucrează lemnul zeci de copii veniţi într-o tabără de meşteşuguri vechi organizată în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Micii viitori mari meşteşugari sunt supravegheati îndeaproape de Andrei, un tânăr meşter cu acte în regulă. La câţiva paşi, copiii învaţă cum se fac oalele sau alte recipiente din lut. Un meşter olar profesionist le arată totul pas cu pas. 
Copiii înscrişi în tabăra de meşteşuguri trebuie să aibă vârste cuprinse între 10 şi 14 ani. Părinţii spun despre acest loc că este o adevărată binefacere.
Tabăra este organizată de Muzeul ASTRA din Sibiu şi se întinde pe 3 saptamani diferite din fiecare lună a sezonului estival. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt