Meteorit pe cerul României

Meteorit pe cerul României

Fenomen astronomic spectaculos, aseară, deasupra României. Un meteorit  a brăzdat cerul şi a produs o puternică explozie de lumină, care s-a văzut ca o minge de foc. Imaginile spectaculoase au fost vizibile din mai multe zone ale ţării. Meteoritul s-a prăbuşit şi ar fi generat o explozie în regiunea Vidin, dar nu au fost raportate victime sau pagube materiale.

Mingea de foc a apărut pe cerul ţării puţin după ora 22:00 şi a fost vizibilă preţ de câteva secunde, secunde în care noaptea a devenit zi. Fenomenul a putut fi observat din Hunedoara până în sudul ţării. 

Lumina care se deplasa pe cer a fost însoţită de zgomot şi flacără. Acest lucru i-a făcut pe salvamontiştii din zona Lupeni-Uricani să creadă că e vorba de un avion cu probleme tehnice. Ei spun că mingea de foc a trecut în mare viteză şi la mică distanţă de creasta masivului Vâlcan. Potrivit specialiştilor, fenomenul nu este ieşit din comun.

Acest lucru s-ar fi întâmplat în regiunea Vidin din Bulgaria. Presa bulgară spune că mai mulţi cetăţeni au raportat o bubuitură. În urma verificărilor efectuate de autorităţile de la Sud de Dunăre, nu s-au înregistrat victime şi pagube materiale. În plus nu se ştie dacă fragmente din corpul ceresc au ajuns pe pământ. Specialiştii spun că astfel de fenomene reprezintă rareori un pericol pentru oameni.

În fiecare an, mii de roci spaţiale intră în atmosfera Pământului, însă doar câteva dintre ele lasă dâre luminoase pe cer. Acest lucru se întâmplă cel mai des în lunile de vară, culminând cu Perseidele, sau popular, ploaia de stele, care este vizibilă pe cerul României la jumătatea lunii august.
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt