Micile afaceri, puse pe butuci de noile măsuri de austeritate

Micile afaceri, puse pe butuci de noile măsuri de austeritate
foto: Pixabay

Micile afaceri vor fi cele mai afectate de schimbările fiscale care se pregătesc pentru toamnă. Antreprenorii nu au însă puterea să se unească pentru a protesta faţă de măsurile Guvernului, aşa cum fac marile organizaţii din mediul de afaceri. Aşa că nu au ce face decât să aştepte şi să se pregătescă pentru ce e mai rău. În acest timp, Guvernul cheltuie bani fără control, aparatul de stat devine tot mai stufos, iar deficitul în creştere ar putea duce la pierderea banilor europeni.
Dintr-un hobby a creat o afacere. Este povestea Alexandrei, care are o pasiune: obiectele handmade.Face diferite piese la comandă, în funcţie de cerinţele clienţilor.

Face asta de peste 15 ani şi lucrează mai intens în funcţie de evenimentele de peste an: mărţisor, ziua îndrăgostiţilor sau crăciun. A reuşit să-şi transforme pasiunea într-un job full time, ca urmare este atentă la schimbările fiscale, pentru că atunci când lucrezi pe cont propriu, fiecare ban investit în afacerea ta contează. Mai ales acum, când guvernul pregăteşte majorarea unor taxe şi impozite care i-ar afecta fix pe antreprenorii mici. Astfel de veşti sunt alarmante.

Micii antreprenorii spun că măsurile le vor ucide afacerile. Sunt însă cu mâinile legate, pentru că nu se pot uni să reacţioneze, aşa cum au făcut organizaţiile mari, care au mers la discuţii la Guvern.

Bugetul pentru 2023 a fost supraestimat, spun experţii fiscali, iar Guvernul pregăteşte majorări de taxe, impozite, dar şi concedieri la stat. Prognozele spun că deficitul ar putea ajunge la 6,8% din PIB până în 2024, lucru ce ar pune în pericol banii europeni din PNRR.

Afla mai multe despretaxecresteriintreprinzatoriimm
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt