Micul piroman de la Tecuci

Micul piroman de la Tecuci
foto: arhivă

Incident şocant la Tecuci. Incendiul care a izbucnit într-un bloc şi a dus la evacuarea a zeci de locatari a fost provocat de un puşti de numai 9 ani. Băiatul a dat foc unui cărucior de copii aflat în scara blocului, iar flăcările s-au extins la tabloul electric.

Primele momente au fost filmate de camerele de supraveghere. Din fericire, nu au fost victime.Micul piroman este audiat de poliţişti, alături de mamă, iar Protecţia Copilului face şi ea anchetă.

Pe camerele de supraveghere ale blocului din Tecuci se vede cum băiatul, de 9 ani intră în scară, la ora 12 şi 16 minute.  Are  mai multe hârtii şi într-o mână ţine un pachet de chibrituri. Se apropie de un cărucior, lăsat lângă panoul electric, şi încearcă aprindă o hârtie.

Apoi alimentează focul, după care fuge. Înainte să iasă din scară, se mai asigură o dată că flacăra nu s-a stins. Un minut mai târziu holul blocului este deja plin de fum, iar peste încă un minut, căruciorul arde deja. 

Fumul gros a pătruns de pe casa scării şi în apartamentele locatarilor. Oamenii s-au panicat şi au sunat imediat la 112. Unii dintre ei au ieşit singuri, alţţii, la venirea pompierilor, care i-au scos pe geam cu ajutorul unei autoscări. Nimeni nu a fost rănit. 
La început, pompierii au crezut că incendiul a pornit de la un scurtcircuit la tabloul electric. Imaginile i-au lămurit însă cine este autorul. Politistii au deschis dosar penal pentru distrugere.
Şi Protecţia copilului face acum anchetă. Băiatul va fi inclus în programele de consiliere psihologică. Acum, locatarii blocului au rămas fără curent şi fără căldură. Familia este obligată să suporte pagubele produse de băiat. 
 
 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt