MIG 21, prăbuşit în Mureş

MIG 21, prăbuşit în Mureş

Un MIG 21 s-a prăbuşit, astăzi, în judeţul Mureş, în timpul unui zbor de antrenament. Avionul a căzut pe un câmp de lângă localitatea Dedrad, într-o zonă nelocuită, iar pilotul a scăpat cu viaţă, după ce s-a catapultat. Aeronava a luat foc după prăbuşire şi ar fi ars complet, spun martorii oculari.

Avionul de tip MIG 21 decolase de la Baza 71 din Câmpia Turzii şi efectua un zbor de antrenament, potrivit Ministerului Apărării Naţionale. Prăbuşirea aeronavei, într-o zonă nelocuită din apropierea localitatăţii mureşene Dedrad, a fost văzută de un cioban aflat la păscut cu oile. Omul a fost destul de zdruncinat de căderea avionului din cer, mai ales că nu a mai văzut aşa ceva în 70 de ani de viaţă.

Este al doilea incident cu un MIG 21 care are loc în 2021. Primul a avut loc pe 23 februarie. Atunci, o aeronavă MIG-21 LanceR, tot din dotarea Bazei 71 Aeriană Câmpia Turzii, şi tot la un zbor de instrucţie, a fost implicată într-un "incident fără urmări grave", din cauza funcţionării defectuoase a trenului de aterizare. Echipajul nu a fost rănit, iar aeronava nu a suferit avarii majore. De la începutul anilor 90 şi până astăzi, 12 piloţi au murit
după ce 25 de aeronave MIG s-au prăbuşit în România.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt