Mii de oameni la pelerinajul de Sfânta Parascheva

Mii de oameni la pelerinajul de Sfânta Parascheva

Mii de pelerini sunt aşteptaţi zilele acestea la Catedrala Mitropolitană din Iaşi cu ocazia Sărbătorilor oraşului şi a
manifestărilor dedicate Hramului Sfintei Cuvioase Parascheva. Măsurile de ordine şi siguranţă publică, dar şi
de protecţie sanitară vor fi stricte, anunţă autorităţile, care vor pune la dispoziţia pelerinilor substanţe dezinfectante pentru mâini, vor lua măsuri de distanţare fizică şi vor igieniza şi dezinfecta periodic zonele de contact.

Deşi numărul cazurilor de infectare cu Covid 19 este în creştere, la Iaşi, autorităţile nu renunţă la organizarea
pelerinajului de Sfânta Parascheva.

Toţi participanţii la pelerinaj trebuie să poarte în permanenţă mască de protecţie care să acopere nasul şi gura pe toată durata manifestărilor. Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a anunţat că a anulat toate evenimentele conexe pelerinajului, organizate de regulă în această perioadă, cu excepţia Liturghiei de pe 14 octombrie. Racla va putea fi sărutată sau atinsă de credincioşi şi va fi curăţată periodic.

Autoritaţile locale au anunţat că fac tot posibilul pentru a fi evitată aglomeraţia şi pentru a fi respectate normele de protecţie sanitară şi de distanţare fizică.

Pe traseul pelerinilor vor fi montate corturi, unde personalul medical va acorda primul ajutor şi va face controale şi recomandări de specialitate. De asemenea, Primăria Ieşeană va monta ecrane pe care vor fi transmise imagini din timpul pelerinajului, inclusiv Sfânta Liturghie din 14 octombrie.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt