Milionarul care înşela oameni. O nouă ţeapă cu criptomonede

Milionarul care înşela oameni. O nouă ţeapă cu criptomonede
foto: facebook.com/calin.donca.3

Milionarul Călin Donca, cunoscut pentru afacerile sale în domeniul energiei regenerabile, dar şi a stilului de viaţă extravagant, a fost arestat  pentru 30 de zile de DIICOT Braşov. Este suspect într-un dosar de evaziune fiscală şi manipularea pieţei de capital prin intermediul monedelor virtuale. 

Milionarul Călin Donca, alături de contabilele sale, sunt acuzaţi că ar fi constituit un grup infracţional organizat prin intermediul căruia au înşelat mai mulţi oameni care au investit într-o monedă virtuală.

Afaceristul a pus la cale un plan de investiţii într-un parc de panouri fotovoltaice. Doar că în loc de acţiuni la compania sa, investitorii cumpărau monede digitale care aveau rolul unor acţiuni, dar fără valoare juridică. Donca a strâns astfel 700.000 de dolari de la investitori. Multe dintre aceste persoane...extrem de publice. Cel care a tăiat panglica proiectului a fost influencerul Dorian Popa, un colaborator al lui Donca. 

Atunci când parcul ar fi început să genereze energie, profitul ar fi fost împărţit între proprietarii monedei digitale, ajungând ca valoarea sa să crească. Milionarul le-a promis oamenilor câştiguri de 100 de ori mai mari decât investiţia. 

La ieşirea din tribunal, milionarul părea revoltat că a fost arestat fără să existe vreo plângere de la vreun investitor. Se pare că evaziunea fiscală şi înşelătoria prin criptomonede nu sunt singurele probleme pe care milionarul le are cu legea. Acesta şi-ar fi ridicat mai multe clădiri în mod ilegal în localitate unde locuieşte, iar parcul fotovoltaic nici măcar nu este racordat la reţeaua electrică locală. 

Omul de afaceri a fost arestat preventiv pentru 30 de zile la cererea DNA Braşov. 

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt