Milionarul care se lăuda cu luxul, reţinut de DIICOT

Milionarul care se lăuda cu luxul, reţinut de DIICOT
foto: facebook.com/calin.donca.3

Milionarul din Braşov care se lăuda cu averea pe reţelele sociale şi îi învăţa pe oameni cum să facă bani a fost reţinut de procurorii DIICOT. Cătălin Donca este acuzat de evaziune fiscală, delapidare, înşelăciune şi manipularea pieţei de capital. Afaceristul chiar şi-ar fi creat propria monedă virtuală şi le promitea oamenilor care investeau în criptomoneda sa câştiguri chiar şi de o sută de ori mai mari. 

Aşa se lăuda pe reţele de socializare milionarul din Braşov. Şi a câştigat şi mulţi admiratori mai ales după ce şi-a expus maşinile de lux în mediul online. Pe reţelele de socializare, milionarul chiar îi învăţa pe urmăritorii lui cum să facă bani legal şi spunea că e expert în educaţie financiară. 
Acum însă procurorii DIICOT spun că multe din afacerile lui nu sunt tocami legale sau că a încercat să păcălească statul. Prejudiciul adus de Călin Donca şi ceilalţi patru suspecţi e uriaş pentru fiecare faptă în parte. 
Pentru evaziune fiscală prejudiciul se ridică la aproape 4 milioane de lei, pentru delapidare la 1,6 milioane delei, iar pentru faptele de înşelăciune prejudiciul ajunge la 700 de mii  de dolari. 
,,Au efectuat operaţiuni de manipulare a pieţei de capital, prin diseminarea în spaţiul public a unor informaţii nereale potrivit cărora suma investită în această monedă virtuală poate genera câştiguri mai mari, inducând în eroare un număr nedeterminat de persoane de la care au obţinut aproximativ 700.000 de USD", susţin anchetatorii.
Liderii grupării din care ar face parte şi Călin Donca ar fi transferat peste opt milioane de lei de la o societate la alta, iar una dintre ele ar fi înregistrată în Dubai. De asmenea, şi-ar fi achiziţionat, tot prin firme, bunuri de lux în valoare de 340 de mii de dolari. Se pare că Donca avea chiar şi  criptomoneda lui.
Poliţiştii din Braşov au făcut 17 percheziţii şi au ridicat mai multe documente. Călin Donca urmează să fie prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt