Ministrul Apărării întrevedere cu preşedintele Lockheed Martin: Dotarea Armatei României cu echipamente de ultimă generaţie este o prioritate pentru echipa mea

Ministrul Apărării întrevedere cu preşedintele Lockheed Martin: Dotarea Armatei României cu echipamente de ultimă generaţie este o prioritate pentru echipa mea

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a avut, vineri, o întrevedere cu preşedintele companiei Lockheed Martin, Jim Taiclet, în marja Conferinţei de Securitate de la München. ”Dotarea Armatei României cu echipamente de ultimă generaţie este o prioritate pentru echipa mea şi vom continua să căutăm cele mai eficiente soluţii în această direcţie”, a afirmat Tîlvăr citat de News.ro.
Potrivit MApN, subiectele aflate pe agenda convorbirilor au vizat stadiul implementării programelor de înzestrare aflate în derulare cu această companie, atât prin contracte Guvern la Guvern, cât şi comerciale,  fiind apreciată calitatea cooperării, dar şi a produselor de înalt nivel tehnologic intrate deja în dotarea Armatei României, precum aeronavele multirol F-16 Fighting Falcon, avionul de transport tactic C-130 Hercules, lansatoarele multiple de rachete cu bătaie mare - HIMARS, rachete pentru sistemele PATRIOT, precum şi diverse tipuri de radare.
”Dotarea Armatei României cu echipamente de ultimă generaţie este o prioritate pentru echipa mea şi vom continua să căutăm cele mai eficiente soluţii în această direcţie. Într-o lume extrem de competitivă şi într-un domeniu aflat într-o continuă dinamică, trebuie să avem capacitatea de a ne adapta, inclusiv prin îmbrăţişarea noilor tehnologii, digitalizarea şi cercetarea pe dimensiunea de apărare“, a arătat ministrul Angel Tîlvăr.
Cei doi oficiali au convenit că standardizarea digitalizării la nivelul NATO şi intensificarea ritmului de implementare a noilor tehnologii în domeniul apărării reprezintă teme actuale şi importante.
Ministrul Apărării a subliniat importanţa respectării graficului agreat privind livrările echipamentelor achiziţionate, ţinând cont de poziţionarea României pe Flancul Estic al NATO şi la Marea Neagră. 
De asemenea, el a salutat demersurile companiei americane de a dezvolta, la Bacău, prin compania Aerostar, Centrul de Mentenanţă pentru sistemul HIMARS. Tîlvăr a evidenţiat, de asemenea, mentenanţa aeronavelor F16 din dotarea Forţelor Aeriene Române, prin aceeaşi companie românească.
În acest context, ministrul Angel Tîlvăr a reiterat decizia ţării noastre de a achiziţiona 32 de aeronave F-35, un pas extrem de important, aprobat de Parlamentul României, subliniind importanţa unei cooperări continue pentru succesul acestui demers, inclusiv prin perspectiva cooperării industriale.

Afla mai multe despreangeltîlvarmapnlockheed martin
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt