Ministrul Justiţiei: „Cei care trafichează droguri de mare risc trebuie să stea obligatoriu în puşcărie. Nu mai pot să-şi ia pedeapsă cu suspendare ca până acum. De-a lungul anilor am încercat să băgăm gunoiul sub preş”

Ministrul Justiţiei: „Cei care trafichează droguri de mare risc trebuie să stea obligatoriu în puşcărie. Nu mai pot să-şi ia pedeapsă cu suspendare ca până acum. De-a lungul anilor am încercat să băgăm gunoiul sub preş”

„Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, susţine că războiul statului roman cu drogurile este unul asimetric. Preocupările de pe agenda publică sunt altele şi încercăm, de-a lungul anilor am încercat să băgăm gunoiul sub preş”.

„Am majorat, după cum ştiţi, numărul de procurori antidrog, DIICOT-ul a beneficiat de un surplus de 25 de procurori la secţia antidrog, s-au făcut paşi foarte importanţi în tot ce înseamnă această bătălie, am modificat legislaţia”, spune Alina Gorghiu.

Ea adaugă că “Registrul Traficanţilor e unul, va fi operaţional la 1 ianuarie 2025, Poliţia Română lucrează la acest lucru, dar va fi un mijloc de prevenţie. L-ai găsit pe Popescu care a ieşit din puşcărie şi a traficat droguri la Cluj, la poarta Festivalului Untold, păi îl verifici să vezi de ce, cum, ce are în maşină, pe unde a umblat? Ai posibilitatea să îi monitorizezi pe oamenii ăştia”.

Ministrul Justiţiei spune că cei care trafichează droguri de mare risc trebuie să stea obligatoriu în puşcărie. Nu mai pot să-şi ia pedeapsă cu suspendare ca până acum.

„Şi vorbim de cocaină, fentanil, oxicodonă şi aşa mai departe. Trei, noi vorbim despre pedepse, dar sunt atâtea, atâtea suflete tinere consumatoare de droguri care trebuie privite ca bolnavi, ca oameni care au nevoie de servicii de sănătate, şi atunci am iniţiat această lege, împreună cu liberalii din Parlament, referitoare la cele opt centre prin care să poţi trata dependenţa. Oameni buni, în România nu avem servicii corespunzătoare pentru a putea trata, nici dependenţa de droguri, nici dependenţa de jocuri de noroc, alcool şi aşa mai departe.

Am pus la dispoziţie prin Ministerul Justiţiei un grup întreg de experţi, am făcut un protocol şi cu Parchetele, şi cu avocaţii, şi cu CSM-ul, instanţele, putem să mergem în orice şcoală. Şi dacă vreun profesor se uită acum la dumneavoastră, vreun părinte care crede că trebuie să mergem în şcoala în care învaţă elevul lui, să discutăm despre consumul de droguri, despre traficul de persoane, despre bullying, despre infracţiuni sexuale, despre orice, avem specialişti, ne putem duce, discutăm la nivelul lor de înţelegere toate aceste lucruri. Pentru că să nu credeţi că dacă în familie nu se discută ei nu le ştiu. Copiii din ziua de azi au acces la tot felul de surse de informaţii şi va trebui să fim atenţi şi la ele pentru că sunt unele care n-au nicio legătură cu realitatea, sunt fake news care circulă în spaţiul online. Şi ei trebuie să îşi ia informaţiile corecte”.

Afla mai multe despregorghiudiicotdroguri
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt