Misiune în „Ţara Luanei”, în căutarea unor turişti rătăciţi care aveau cu ei şi un bebeluş

Misiune în „Ţara Luanei”, în căutarea unor turişti rătăciţi care aveau cu ei şi un bebeluş
Adevarul.ro

Excursia la Aşezările Rupestre din Munţii Buzăului, zonă numită şi ”Ţara Luanei” în legendele locului, s-a transformat într-un test de supravieţuire pentru câţiva turişti care aveau şi un bebeluş cu ei. Două ore au rătăcit prin pădure, până au fost reperaţi de jandarmi.

Sâmbătă, la ora 17.45, o persoană a sunat la 112 pentru a anunţa că, alături de alte trei persoane şi un minor de 10 luni, a plecat în drumeţie din localitatea Nucu spre localitatea Aluniş şi au ajuns într-un punct unde nu reuşesc să se mai orienteze pentru a se întoarce.  

Imediat, a fost direcţionată către zona indicată o patrulă de jandarmi din cadrul Postului Montan Nehoiu, iar în jurul orelor 20.00, persoanele au fost găsite, fiind conduse către locul unde aveau parcat mijlocul de transport. Ziua de sâmbătă a fost una încărcată pentru jandarmii montani buzoieni. Imediat după recuperarea persoanelor rătăcite, patrula montană s-a deplasat spre Penteleu, unde, tot prin apel 112 a fost semnalată prezenţa unui pui de urs în apropierea unui pensiuni. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt