Moarte învăluită în mister

Moarte învăluită în mister

Apar noi detalii în cazul crimei care a îngrozit oraşul Amiens. Doina, un medic român, plecată la rezidenţiat în Franţa, a fost ucisă, iar detaliile sunt o necunoscută pentru anchetatori. Chiar dacă un suspect e reţinut, anchetatorii merg pe mai multe piste. Motivele din spatele atacului sunt neclare. Femeia va fi adusă în ţară iar înmormântarea va avea loc sâmbătă.

Doina e originară din Republica Moldova. A plecat în Franţa să susţină ultimul examen înainte de a deveni medic cardiolog. Visul i-a fost năruit în momentul în care a ajuns în Amiens un oraş situal la nord de Paris. A fost găsită înjunghiată în apartamentul pe care l-a închiriat printr-o platformă online. A stat acolo doar câteva ore. Ar fi fost jefuită chiar de un francez, care este reţinut, acum. Amprente găsite la locul crimei au fost trimise în ţară, însă nu figurează în baze de date autorităţilor române.

Potrivit unor surse, citate de publicaţiile franceze Courrier-Picard şi France-regions, autorităţie merg şi pe pista conform căreia Doina ar fi fost damă de companie. Jurnaliştii francezi scriu că blocul de apartamente închiriate era folosit de reţele de prostituţie, chiar de femei din România. Medicul român ar fi făcut parte din acestea sau a fost confundată cu o prostituată de către atacator.

Proprietarul apartamentului a declarat pentru poliţie că toate rezervările s-au făcut online şi că este imposibil de verificat motivaţia reală a oaspeţilor săi care vin în oraşul Amiens. 

Tânăra s-a stabilit în Galaţi, după ce a terminat 12 clase la Cahul, în Republica Moldova. Mama sa ar fi plecată la muncă în Italia. A absolvit Facultatea de Medicină în 2018, însă nu a profesat niciodată. În Galaţi, l-a cunoscut pe Cosmin, care ulterior, i-a devenit logodnic. El este administratorul unui club din Galaţi. Cei doi şi-au făcut planuri de căsătorie pentru anul viitor. El a plecat în Franţa, după ce a primit vestea teribiliă. 

Împreună cu iubitul său, moldoveancă venită în România făcea şi acte caritabile. Ei au ajutat foarte multi refigiati din Ucraina să-şi găsească adăpost, imediat după începerea războiului. Cel mai probabil familia va dori ca tânăra să fie înmormântată acasă, în Republica Moldova. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt