Momentul capturării navei de rebelii din Yemen

Momentul capturării navei de rebelii din Yemen
foto: captura video

La două zile de la capturarea navei ,,Galaxy Leader”, la bordul căreia se afla şi un marinar român, rebelii din Yemen au publicat imagini cu momentul sechestrării. Sunt şi ultimele momente în care echipajul a fost văzut.

Nu se mai ştie nimic de starea lor, singurele informaţii ar fi că vaporul se află în zona unui port din Yemen. Vă avertizăm că urmează imagini şi informaţii cu un puternic impact emoţional! 

Este momentul în care nava cargo sub pavilion Bahamas este asediată, exact ca în filme. În imagini se vede cum rebelii, înarmaţi până-n dinţi, au descins dintr-un elicopter la bordul vaporului. Cel puţin şapte dintre ei sunt văzuţi pe punte şi poarte cagule. 

Rebelii aveau un plan precis. Au mers direct în cabina de comandă, unde i-au ameninţat cu armele şi i-au luat ostatici pe membrii echipajului, printre care şi un român. Nava Galaxy Leader a fost apoi înconjurată de ambarcaţiuni mai mici şi a fost escortată în zona portului Hodeidah de pe coasta de vest a Yemenului, a confirmat proprietarul.

La bord, gruparea a arborat steaguri yemenite şi palestiniene. A fost şi ultima dată când membrii echipajului au fost văzuţi. Toate căile de comunicare au fost de atunci întrerupte.

În vârstă de 28 de ani, marinarul român este din Brăila, dar locuieşte în Constanţa. Se numeşte Ciprian Soare şi lucrează pe navă ca electrician. Familia aşteaptă  veşti despre el cu sufletul la gură. În tot acest timp, cresc tensiunile la nivel internaţional. Statele Unite cer eliberarea imediată a navei şi a echipajului.

În momentul în care au dat atacul, luptătorii Houthi ar fi strigat moarte Americii şi moarte israelului.  Vaporul aparţine unei companii britanice, deţinută parţial de unul dintre cei mai bogaţi oameni din Israel.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt