Mort după ce s-a intoxicat la Azomureş. Familia cere să se facă dreptate

Mort după ce s-a intoxicat la Azomureş. Familia cere să se facă dreptate
foto: ro.wikipedia.org

A murit unul dintre cei trei muncitori de la Azomureş care s-au intoxicat cu amoniac în urmă cu aproape o lună. Familia victimei cere să se facă dreptate. Însă, până acolo mai e cale lungă.

Anchetatorii nu ştiu nici acum exact ce s-a întâmplat, iar rudele celor trei bărbaţi intoxicaţi nu au primit nici măcar o explicaţie. În timp ce anchetă continuă o fiică îndurerată se pregăteşte să îşi îngroape tatăl. Atenţie urmează informaţii care vă pot afecta emoţional! 

Nelu Oltean avea 58 de ani şi lucra de mai bine de zece ani la combinatul Azomureş. În noaptea tragediei curăţa, împreună cu alţi doi colegi, mai multe echipamente pentru o secţie ce urma să fie deschisă. Erau pe secţia de amoniac, spun martorii. Când au ieşit din tură toţi trei au început să se simtă rău. Nelu a mers  totuşi la muncă în următoarele zile. 

De la o zi la alta starea lui s-a agravat. Nu mai putea să respire şi s-a dus de urgenţă la spital, pe picioarele lui. Şi doctorii s-au minunat când au văzut că încă poate să meargă. Doctorii l-au băgat în comă indusă. Din păcate, în doar câteva zile organele au început să îi cedeze. 

Familia lui cere să se facă dreptate. Oamenii sunt revoltaţi, pentru că medicii au spus clar că Nelu nu avea o infecţie. Corpul lui era afectat de ceva toxic, chimic. Rudele lui Nelu sunt distruse. Nimeni nu face însă nimic. Sunt anchete peste anchete, fără rezultat. Nici poliţia nu a terminat ancheta.  

Fiica lui Nelu a venit acasă din străinătate să îşi îngroape tatăl.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt