Muzică clasică şi lecţii de tango în aer liber

Muzică clasică şi lecţii de tango în aer liber

Spectacol fascinant în Piaţa Unirii din Oradea. Zona centrală a oraşului a fost invadată, miercuri seară, de muzică clasică şi demonstraţii de tango. Un artist italian le-a oferit orădenilor un recital la bandoneon, instrument asemănător acordeonului. Evenimentul a fost organizat de Filarmonica de Stat din Oradea care speră ca astfel să-şi atragă public şi din rândul tinerilor.

Solistul italian Giancarlo Palena a interpretat în aer liber, sub ochii trecătorilor încântaţi, piesele Oblivion şi Libertango, ale renumitului compozitor argentinian Astor Piazzolla. Artistul a folosit în cadrul mini-concertului un bandoneon, instrument muzical precursor al acordeonului şi a fost acompaniat de patru artişti ai Filarmonicii de Stat din Oradea. Toate acestea, pentru a promova concertul de joi, intitulat sugestiv Piazzolla, un secol de Tango.

În timpul spectacolului, două perechi de dansatori profesionişti au oferit demostraţii de tango, spre bucuria celor
prezenţi în zona centrală a oraşului.

Evenimentul a avut drept scop promovarea spectacolelor Filarmonicii Orădene, care în ultima perioadă a avut parte de un public destul de redus.

Pe durata evenimentului, organizatorii le-au împărţit spectatorilor materiale promoţionale, prin care aceştia puteau câştiga bilete la concertul de astăzi ori la alte spectacole ale Filarmonicii de Stat.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt