Născuţi printre bombe

Născuţi printre bombe

Deşi oraşele din Ucraina sunt bombardate zilnic, viaţa merge înainte. Peste 10 mii de copii au venit pe lume de când a
început războiul. Din păcate, în primele clipe, mulţi au auzit explozia bombelor în locul vocii mamei. În Mariupol, femeile
însărcinate trăiesc o dramă. Săptămâna trecută o maternitate a fost atacată, iar o pacientă care urma să aducă pe lume un
copil a murit. La fel şi fătul nenăscut.

Acest copil abia a venit pe lume. Sunt primele sale minute de viaţă. Înainte ca mama sa să îl ţină în braţe, sunetul unei bombe răsună în sala de operaţii. Femeile sunt îngrozite. La fel şi medicii.

Pe 9 martie, o maternitate din Mariupol a fost atacată. O tînără, care aştepta să îşi aducă pe lume pruncul, era grav rănită.
Imaginile cu ea pe targă în timp ce îşi ţinea mâna pe abdomenul însângerat au revoltat o lume întreagă

După 30 de minute de resuscitare, femeia a murit şi ea. În timpul acelui atac, o cunoscută blogeriţă ucraineană se afla în salon. Devenise mamă.

Marianna a fost însă acuzată de ruşi că a trucat imaginile postate din faţa maternităţii distruse de bombe, în timp ce îşi ţinea copilul în braţe. Acum, oraşul Mariupol este un uriaş infern. Femeile de aici se roagă doar ca bombele să nu mai cadă peste spitalele. De la începutul războiului, în Ucraina, au văzut lumina zilei peste 10 mii de copii.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt