Naţionala de tenis de masă s-a oprit în sferturile Campionatului Mondial. Fetele noastre s-au calificat la JO de la Paris

Naţionala de tenis de masă s-a oprit în sferturile Campionatului Mondial. Fetele noastre s-au calificat la JO de la Paris

Naţionala feminină de senioare s-a clasat printre primele opt echipe ale Campionatului Mondial din Coreea de Sud, un parcurs care a adus calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris.

Tricolorele au fost învinse, joi, în sferturile de finală, de echipa Japoniei, scor 3-0.

Contra vicecampioanei olimpice şi mondiale, România a început la masa de joc cu Bernadette Szocs, protagonista unui meci de top, care a încântat printr-un ritm alert şi cu lovituri spectaculoase, dar pe care tricolora l-a pierdut la limită. Andreea Dragoman a surprins-o apoi pe cea mai bine clasată niponă la nivel mondial, înainte de revenirea adversarei, în timp ce Elizabeta Samara a avut o misiune la fel de grea la masa de joc, în disputa care a stabilit rezultatul final.

Rezultatele confruntării:

Bernadette Szocs (#12) – Mima Ito (#14) 2-3 (11-9, 5-11, 7-11, 11-6, 9-11)

Andreea Dragoman (#59) – Hina Hayata (#5) 1-3 (11-8, 4-11, 4-11, 5-11)

Elizabeta Samara (#31) – Miu Hirano (#18) 0-3 (7-11, 7-11, 6-11)

De-a lungul competiţiei, România a învins: Suedia 3-0, Canada 3-0, Singapore 3-1, Serbia 3-1 şi Egipt 3-0.

Lotul feminin este format din: Bernadette Szocs, Elizabeta Samara, Andreea Dragoman, Adina Diaconu, Elena Zaharia şi antrenorii Viorel Filimon, Mihaela Şteff.

”Am luptat până la capăt, am simţit că puteam mai mult”

Sortivele din echipa de tenis de masă a României au declarat după meci că au luptat până la capăt şi că speră ca la Jocurile Olimpice să obţină rezultate bune.
 
"Am luptat până la capăt, din păcate n-am reuşit să aducem victoria, dar suntem totuşi fericite că ne-am calificat la Jocurile Olimpice, iar acolo sper să facem o figură bună. Ca să câştigăm o medalie olimpică trebuie să batem jucătoarele din Asia, care sunt pe primele locuri din lume, aşa că trebuie să fim unite şi să ne pregătim foarte bine în continuare", a declarat Bernadette Szocs, potrivit FR Tenis de Masă.
 
Jocul cu Japonia a ambiţionat-o pe Andreea Dragoman, care simte că echipa poate progresa. "Cine a văzut meciul, ştie că ne-am luptat de la egal la egal cu ele. Am fost aproape, chiar dacă nu ca scor, dar noi am simţit că puteam mai mult".
 
Sportivele au avut şi un mesaj pentru susţinători: "Vă mulţumim din toată inima că aţi fost aproape de noi, că ne-aţi susţinut! Chiar dacă aţi fost departe de noi, am simţit căldura de acasă şi sperăm ca data viitoare să vă aducem bucurie cu o medalie".

 

Afla mai multe despretenis de masaromaniajaponia
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt