Netanyahu începe un război lung şi dificil

Netanyahu începe un război lung şi dificil
foto: twitter.com/nexta_tv

Situaţia din Israel capătă noi proporţii! Premierul Beniamin Netanyahu a primit aprobarea Cabinetului de Securitate pentru a întreprinde acţiuni ce pot duce la război! Luptele se duc deja pe două fronturi. Odată în sud, unde forţele isiraeliene de apărare duc lupte cu gruparea Hamas. Şi recent şi în nord, unde gruparea Hezbollah, a lansat şi ea atacuri asupra Israelului. Atacurile au făcut sute de victime de toate părţile iar comunitatea internaţională cere încetarea conflicutlui. 

Începe un război lung şi dificil, a transmis premierul Benjamin Netanyahu. Operaţiunea va continua până când toate obiectivele sunt atinse, a transmis liderul. Şi s-a ţinut de cuvânt. Represaliile au început imediat. Israelul a lansat încă de sâmbătă mai multe lovituri asupra Fâşiei Gaza, ca parte a operaţiunii de eliminare a teroriştilor, după cum a declarat premierul Israelului. 426 de ţinte ale grupării Hamas au fost lovite, potrivit Forţelor de Apărare Israeliene. 

Potrivit IDF, marina israeliană a ucis zeci de membri HAMAS care încercau să se infiltreze în Israel pe mare. Un oficial al grupării Hamas a declarat că războiul abia a început şi că misiunea ”Al-Aqsa” a necesitat o pregătire minuţioasă pentru a surpinde Israelul. Hamas spune că sunt mai pregătiţi ca niciodată şi că ocupaţia pământului lor trebuie să ia sfârşit. În plus aripa armată a Hamas anunţă că au desfăşurat noi operaţiuni de infiltrare în ultimele ore. 

Consiliul de Securitate al ONU a anunţat o reuniunea de urgenţă după atacul surpriză al Hamasului. De la Roma, Papa Francisc cere încetarea violenţelor. 

Imagini cu zeci de tancuri israeliene care se îndreaptă spre graniţa cu Fâşia Gaza arată amploarea pe care conflictul o ia de la o oră la alta.  IDF a publicat imagini şi cu soldaţii care se pregătesc de mobilizare. 

Luptele se duc acum pe două fronturi. Hamas a cerut tuturor grupărilor teroriste din Liban, inclusiv Hezbollah să se implice. Gruparea a declarat că este solidară cu rezistenţa palestiniană şi a lovit trei poziţii militare ocupate din zona disputată a Fermelor Shebaa. Teroriştii au lansat atacuri cu rachete şi artilerie din Liban spre nordul Israelului. 

Ca răspuns, Israelul a lovit zonele de unde s-a tras din Liban. Foraţele israeliene spun că sunt pregătite pentur orice scenariu şi vor continua să protejeze securitatea civililor şi a statului. Israelul controlează zona Fermelor Shebaa din 1967 dar Siria şi Libanul susţin că sunt teritoriu libanez. De asemenea, Iranul a declarat că atacurile aliaţilor Hamas nu sunt altceva decât autoapărare.

Israelul este considerată ţara cu a aptra cea mai puternică armată din lume iar serviciile lor secrete sunt şi ele cunoscute ca fiind printre cele mai bune. Până acum este neclar cum un asemenea atac, de o asemenea amploare a scăpat neobservată de ochii din umbră a Mossad-ului.
Pe plan internaţional, liderii lumii au reacţionat. Joe Biden a declarat SUA vor fi ca şi până acum alături de Israel, iar China s-a declarat îngrijorată de tot ceea ce se întâmplă. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt